Menü Bezárás

Strandok éjszakája

A nyár egyik legizgalmasabb és legkülönlegesebb eseménye, amely során a strandok éjszakai hangulatban nyitják meg kapuikat a látogatók előtt. Ez az éjszaka lehetőséget ad arra, hogy egy teljesen új oldaláról ismerjük meg a strandokat, miközben szórakozunk, pihenünk és élvezzük a nyári éjszakát.

Mi az a Strandok éjszakája?

A Strandok éjszakája egy olyan különleges esemény, amely során a strandok és fürdőhelyek éjszaka is nyitva tartanak, és különféle programokkal várják a látogatókat. Ez az éjszaka lehetőséget biztosít arra, hogy a nyári hőség után, a hűvösebb esti órákban is élvezhessük a vízparti kikapcsolódást. A rendezvény célja, hogy a fürdőzés és a strandolás élményét egyedi, éjszakai környezetben kínálja, különféle szórakoztató és kulturális programok kíséretében.

Mikor rendezik a Strandok éjszakáját?

A Strandok éjszakáját általában július utolsó szombatján rendezik meg, hogy a nyár legmelegebb időszakában kínáljon egy hűsítő és szórakoztató programot. Az időpont kiválasztása lehetővé teszi, hogy az emberek a nyári szabadságuk alatt is részt vehessenek az eseményen, és élvezhessék a hosszú, meleg estéket.

Strandok éjszakája 2024

2024-ben július 27-re esik a rendezvény időpontja.

Strandok éjszakája rendezvény története

A Magyar Fürdőszövetség által minden évben július utolsó hétvégéjén megrendezett Strandok Éjszakája rendezvény évről évre egyre népszerűbb. 2021-ben 43, 2022-ben pedig 41 fürdő csatlakozott a programhoz. 2023-ban azonban új rekord született, amikor már 50 helyszínen volt lehetőségünk éjszakai fürdőzésre.

Ajánlom a Júliusi jeles napok cikket, amiben sok fontos júliusi napot ismerhetsz meg.

Hasonlóan fontos napok júliusban: